Alise On Stage vzw

Auteur

Sharon Simaeys, (S.B. Simaeys) geboren in hartje West-Vlaanderen, Roeselare, als enig kind in een creatief nest. Fotograferen, videofilmpjes maken en monteren, grafische ontwerpen maken, zingen, dansen, keyboard spelen, enz… waren haar dagelijkse bezigheden in haar jeugd. Het was een logisch gevolg dat haar studies ook in die richting zouden liggen. Ze volgde fotografie en grafische vormgeving in Gent en is tot op vandaag grafisch vormgever in Scholengroep 26. 
 
Toneel gaan kijken deed ze al van kinds af aan, want haar vader deed amateurtoneel. Al gauw bleek haar liefde voor het theater en voor ze het goed en wel besefte, nam ze zelf actief deel als acteur in de plaatselijke toneelvereniging. De theatermicrobe zat meteen verankerd, waardoor de goesting om zelf een verhaal te schrijven naar boven kwam. Abdij RUSTique werd uiteindelijk haar eerste zelfgeschreven stuk die de deur openzette om zelf een toneelvereniging uit de grond te stampen, genaamd Alise On Stage. Ze nam de regie op van haar eigen stuk want met Alise On Stage wou ze dit uitwerken tot in detail en zorgen voor een totaalconcept voor de bezoeker. In samenwerking met een topteam die alles uit de kan haalde qua decor, rekwisieten, kledij, enz… en vooral heel veel goesting om het verhaal te brengen, werd Abdij RUSTique meer dan gesmaakt door het publiek. Het publiek was haar barometer én de overtuigende factor om verder te schrijven. Waar ze ooit van droomde, gebeurde.
 
En het allerbelangrijkste: humor. Alle stukken zijn komisch omdat het leven al serieus genoeg is. Niets is leuker dan de mensen een aangename zorgeloze avond bezorgen. 

Toneelwerken verkrijgbaar bij ALMO
2019 – Abdij RUSTique
2021 – Villa Karma
2022 – Vodden & Kwast
2023 – De Hitte van tante Alumette 
2024 – Alleen maar yes! yes! yes! (2024)

Theater is meer dan een passie!
S. B. Simaeys